Pembaca Warkah Tinta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 June 2013

Kejohanan Sukan Integrasi SKBSP Kali Ke-4

Sebelum bertolak ke kampung, saya singgah sekejap ke SK Bandar Seri Putra. Saja-saja je nak tengok anak murid bersukan. Memang niat nak tengok pun. Mula-mula malu nak masuk bersendirian. Nasib baik ada Solah. Hehehe...

Agak risau juga, mana la tau, ada pula dua tiga orang yang tak berpuas hati dengan beberapa kenyataan yang pernah saya keluarkan sebelum ni. Mulut saya ni memang macam longkang, kalau tak puas hati, terus cakap je, takde nak tapis-tapis. Alhamdulillah, tiada sebarang masalah.

Orang macam saya, siapa yang suka... Sedangkan tokoh-tokoh ilmuan Islam silam pun diseksa dengan kejam, siapalah saya untuk meminta kesenangan...?

Abaikan luahan perasaan di atas, mari layan gambar-gambar.

۞   ۞   ۞   KEJOHANAN  ۞   ۞   ۞

Sekolah Kebangsaan Bandar Seri Putra

Tarikh: 23 Jun 2013 (Sabtu)
Aktiviti: Kejohanan Sukan Integrasi SKBSP Kali Keempat
Tempat: Padang SK Bandar Seri Putra
Jurukamera: Farhan Sidqi, Solah, Amirul, dan dua tiga orang lain yang merembat kamera saya.


Acara perbarisan. Cis, mamat tu masuk pulak...! Rosak gambar.
Farhan Sidqi dan adiknya, Nabil Sidqi.

Guru SKBSP sedang menyusun atur pingat.
Ustaz Rozie selaku YDP PIBG SKBSP sedang memberikan ucapan.
Kenal tak? Ala, selalu keluar TV.

Ammar dan Iman Danish.
Kontinjen hijau. Aiman tengah pegang kayu bunga manggar...

Si Irfan Hakimi jadi model. Hehehe...
 

Bergambar jap.
 





Solah tengah menarik...
Hahaha... Pandang macam tak puas hati...
Turn Aiman pula...
Jumpa Irfan, bekas pelajar SRABSP tahun 2011.

Aiman cuba sedaya upaya untuk dapatkan johan, tapi tidak bernasib baik.
Ada hikmahnya...
Naufal dan Amirul Hakeem. Selekeh je rambutnya...
"Eh, Ustaz Syahmi, Ustaz Syahmi..."
"Tu Ustaz Syahmi la..."                    
                       "Ustaz buat apa kat sini...?"

Ramai juga yang terkejut bila nampak saya kat sekolah kebangsaan. Eh, guru sekolah agama tak boleh pergi sekolah kebangsaan ke...? Anak murid sendiri pun, bukan orang lain, kan...?

Hehehe...
Hehehe... Kami tak gila tau...! Aniq ni sekarang dah form 1. Best bila dapat jumpa bekas-bekas murid yang sudah masuk ke sekolah menengah.
Paling 'best' bila diorang cakap kuat-kuat kat bawah khemah suruh saya belanja. Adoyai...

Hehehe... Apa-apapun, kalian memang terbaik...!

Tinta mencoret: Sukan, sukan juga, syariat jangan dilupakan. Faham ke tidak...?

Kampung Masjid Tua, Air Mawang, Johol NSDK

7 comments:

  1. ahakz....kenapa erk....sekolah kebangsaan dgn sekolah agama...cikgu2 nya tak ngam ke...???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekolah kebangsaan dengan sekolah agama tak ada masalah, cuma mgkn ada org sekitar bsp or bbm yg tak suka dengan cara saya.

      Delete
  2. UStaz.... ustaz syahmi best la.... mohon belanja! please...

    ReplyDelete
  3. walaupun terkadang kebenaran itu pahit tapi kita terpaksa juga mengucapkannya...syabas syahmi..anak muda yg berani kerana benar.

    Meriahnya sukan..sk akak blm buat lagi. mayb bln 9 ni..kalau hujan jwbnya buat acara renang jelh....he3X....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang terpaksa telan kepahitan demi harga sebuah kebenaran yang lebih mahal daripada dunia dan seisinya.

      Alhamdulillah, agak meriah juga kejohanan sukan walaupun time tu dah mula jerebu. Bestlah sekolah akak, ada acara renang... Hehehe...

      Delete