Pembaca Warkah Tinta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 May 2013

Guru Malaysia: 1Aspirasi, 1Agenda

Bergambar semasa Ujian Kemahiran Amal Islami Peringkat Zon 1 Sepang, 25 Mac lepas.
Dari kiri berdiri: Aqif Aiman, saya, Hakimin, Amirul Hakeem.
Dari kiri duduk: Razlan Ezmal dan Solah.

Wah, dah lebih sebulan saya meninggalkan blog CTB ini dalam keadaan bersawang...! Maaflah sebab terlalu banyak tugasan yang perlu diselesaikan sepanjang sebulan ni.

Guru Malaysia: 1Aspirasi, 1Agenda.

Itulah tema Hari Guru bagi tahun ini. Alhamdulillah, warga SRA Bandar Seri Putra sudahpun menyambut Hari Guru Peringkat Sekolah pada Khamis, 16 Mei 2013 lepas.

Masuk tahun ketiga saya bertugas di sini, inilah sambutan yang paling meriah berbanding dua tahun sebelum ini.

Farkhan menjadi murid pertama yang memberikan saya hadiah. Terima kasih Farkhan.
Segan pula bila ada parent yang komen macam ni...
Sambil tengok guru lain bersukaneka, sambil bergambar.
Dari kiri: Hamizan Syahir (tengah moody sebab baru lepas jatuh, kata kawannya), saya,
Irfan Firdaus, Nabil Sidqi.
Yang belakang tu tak tau nama. Hehehe...
Barisan guru yang sedang berposing.
Ni majlis antara guru. Buat kat kantin je, mudah.
Bersiap siaga untuk bermain.
Hahaha... No comment...
Guru yang bersemangat waja, sambil diiringi Ustazah Hafizah.
Team kami mana boleh kalah dengan team guru lain.
Ingatkan boleh mengelak dari Aiman yang tengah ambil gambar,
rupanya ada CCTV lain yang ambil gambar ni. Ades...
Antara guru lelaki.
Dari kiri: Ustaz Syafiq, Ustaz Hafiz Tasim, Ustaz Zulraime, dan saya.
Acara lontar peluru berupa belon berisi air.
Aiman kata saya dah macam hantu...
Semua gambar ni saya rembat dari Facebook sekolah:
Sambutan Hari Guru (Sesi Pagi)
Sambutan Hari Guru (Sesi Petang)
Sambutan Hari Guru (Anjuran BKG)

۞   ۞    ۞   1Aspirasi, 1Agenda   ۞   ۞   ۞

Harap tidak terlewat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru-guru yang pernah mendidik saya di 11 buah institusi pendidikan. Sesungguhnya, jasa kalian tidak akan saya lupakan sama sekali. Dengan asbab didikan kalianlah, saya mengenal Allah, Pencipta kita. Dengan asbab didikan kalianlah, saya menjadi 'manusia'. Terima kasih guru.

GURU MALAYSIA: 1ASPIRASI, 1AGENDA

Tinta mencoret: Jangan dilupakan guru utama kita, Rasulullah Sallallahu `Alayhi Wasallam.

Hulu Kelang, Kuala Lumpur WP

5 comments:

  1. gambar last tu...den rasa mcm nak sokong jerk kata si aman tu....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excited punya pasal sampai tak tau muka dah putih macam hantu. hehehe...

      Delete
  2. aha la, dh lama syahmi menyepi...mesti byk cerita yg nak dikongsi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak juga cerita yang nak dikongsi, tapi postpone dulu, tunggu ada masa terluang baru post.

      Delete
  3. Ustazzzzz.. Esok cuti. Tak jadilah buat rombakan kelas kan? Yeyyyy.

    ReplyDelete