Pembaca Warkah Tinta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 December 2014

Port Dickson '14

Port Dickson, Bandar Tentera Darat. Port Dickson atau PD merupakan sebuah bandar pelancongan yang terletak lebih kurang 90 kilometer dari ibu kota, 30 kilometer dari ibu negeri Negeri Sembilan, Seremban.

Eh... Ni bukan Wikipedia (baca: Wiki-Ape-Dia?) ye.
Gambar terbaru saya di
akaun baru Instagram saya.
Follow ek: syahmie49

Semalam, bila saya terbaca blog Kak Elly berkaitan percutiannya ke Port Dickson, saya terlupa yang saya akan ke Port Dickson pada keesokkan harinya, hari ni le...

Lepas saya baca, sebelum ke surau untuk Solat Jumaat, abah tanya saya sama ada pergi atau tidak. Saya sebenarnya terlupa yang hari ni ada majlis di Port Dickson sebab tak de mana-mana gadget saya buat reminder pun, lupa nak set kot...

"Muda-muda lagi dah nyanyuk..."

07 December 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Coretan ini tiada kena-mengena dengan patriotik ataupun Hari Kemerdekaan.

Dan sebelum baca coretan ini, seeloknya dibaca terlebih dahulu coretan terdahulu walaupun takde kena-mengena pun antara dua coretan ni.

Baca dulu tau...!

"Ehem..."

Saya sudah pun bertukar sekolah ke sekolah baru, SRA Bandar Bukit Puchong secara rasmi pada 2 September 2014 (Selasa). Atas beberapa sebab, saya tidak menonjolkan sebarang aktiviti di sekolah baru di sini pada awal pemindahan saya.

06 December 2014

Coretan Ke-500

Coretan kelima ratus...

"Dah bulan 12, baru nak post pasal benda ni."
"Benda apa...?"
"Hm..."

۞   ۞   ۞   23 November?   ۞   ۞   ۞

"Ooo, yang pasal 23 November tu, bukan?"
"Lebih kuranglah."

"Tahun ni pun lambat post. Apa pasal?"

Ada apa dengan 23 November? Itulah tarikh hari kelahiran saya, hampir 30 tahun lepas. Tapi saya tak berapa nak kisah sangat dengan tarikh tu, sebab tiada yang special pun. Melainkan tarikh tersebut mengingatkan saya betapa hampirnya saya kepada kematian.